כיצד נבנה תרבות ארגונית שמקדמת שוויון, בטיחות ומוגנות?
בואו ללמוד, להעמיק ולהכיר מודלים וכלים פרקטיים ליצירת מוגנות ארגונית, מניעת הטרדה מינית והתעמרות בעבודה, קידום תרבות ארגונית מכבדת ומעצימה. הכנס יעסוק בקשר בין מוגנות אישית לארגונית, ההשפעה על תפוקות העובדים והמוניטין הארגוני, ודרכים ליצירת סביבה עבודה בטוחה, מכבדת ופרודוקטיבית.
חלק א': למה לנו לייצר מוגנות ארגונית?
היכרות עם המונח 'מוגנות ארגונית', מהי מוגנות ארגונית וכיצד נייצר זאת בארגון? הקשר בין מוגנות אישית וארגונית לתפוקות העובד/ת, מה תפקיד המנהל ביצירת מוגנות ארגונית. היכרות עם שני תחומים מרכזיים ליצירת מוגנות ארגונית.
ארוחת בוקר במסעדת המלון ומפגשי נטוורקינג
חלק ב': תפקיד המנהל/ת ביצירת סביבת עבודה מכבדת ומניעת הטרדה מינית
השפעות של הטרדות מיניות על הארגון, על תפוקת העובדים/ות ועל מוניטין הארגון – נציג מחקרים עדכניים בתחום. מהי הטרדה מינית בארגון? איפה עובר הגבול בין התנהגות מכבדת להתנהגות בלתי הולמת או מטרידה? ננתח מקרים אפורים, גבוליים העלולים לפגוש אותנו בחיי היומיום בארגון. מה תפקיד המנהל/ת ביצירת תרבות ארגונית ושיח מכבד? מהן חובות המנהל/ת על פי החוק? מהם תפקידי המנהל/ת בעת קבלת תלונה על הטרדה מינית?
הפסקת התרעננות ונטוורקינג
חלק ג': האם אני מנהל/ת קפדני או פוגעני?
מה תפקיד המנהל/ת במניעת התעמרות בעבודה? בחלק זה נכיר את המושג 'התעמרות בעבודה' (Bulling) ,כיצד התעמרות בעבודה באה לידי ביטוי ומה המופיעים המרכזיים שלה? מה בין ביקורת מקצועית לבין ביקורת פוגענית או מתעמרת? ומה ההשלכות של ניהול מתעמר על העובד/ת ועל הארגון? נכיר את הצעת החוק בעניין ואת הפסיקות התקדימיות החדשות של בית הדין לעבודה.
חלק ד': מודל ליצירת מוגנות ארגונית: כיצד יוצרים תרבות ארגונית מכבדת ובטוחה?
נכיר את ה'מודל ליצירת מוגנות ארגונית' : 6 השלבים למניעה פרואקטיבית, ניהול סיכונים תוך איתור וזיהוי זירות מועדות בארגון, ואסטרטגיות לפיתוח והטמעה של אקלים ארגוני מכבד.
ארוחת צהרים חווייתית במסעדת השף במלון
סיכומים, חלוקת תעודות ושי אישי